FII LOIAL, SAU RĂMÂI SINGUR!



Să fii loial este, într-adevăr, demn de onoare.
De ce? Pentru că este un lucru rar. Extrem de rar, aș putea spune.
Sunt mulți care aleg să aibă relații doar de dragul de a le avea. Câteva poze pe facebook,  o vacanță la munte împreună, ieșiri cu prietenii , dar ochii lui/ei încă fug după alte fuste sau alți bărbați.
Nu am suportat niciodată asta. Când alegi o persoană, o alegi pentru că o iubești. Alegi să-ți deschizi sufletul în fața ei, să îi acorzi încredere, să îi împărtășești până și cele mai ascunse gânduri.
Doar că mulți confundă iubirea cu atașamentul sau sentimentul ăla "de bine", când știu că el/ea o să rămână mereu acolo, indiferent de ce se va întâmpla. Și ajung să nu mai respecte. Ajung să spună acel "te iubesc" din simplă obișnuință. Și, într-un final, aleg alt om.



Ce este, de fapt, cel mai trist?
Că nu o fac după ce-și încheie socotelile. Că preferă să alerge după doi iepuri, neștiind ce pot pierde.  Că regretă, spunând că a fost o greșeală. O ispită căreia i-au căzut în plasă. Și tot ei spun că nu se va mai repeta. Minciuni,minciuni și iar minciuni!
 Infidelitatea este întotdeauna o alegere! Singur alegi să minți, să trădezi și să-ți bați joc. Nu e ca și cum cineva ar sta cu un pistol la tâmpla ta și ar număra secundele până apasă pe trăgaci.
 Iubirea înseamnă  să nu ai ochi pentru un alt om. Pur și simplu, nici măcar nu-ți trece prin gând. Pentru că  mult mai importante sunt gândurile despre omul tău, despre cum aștepți cu nerăbdare să vă vedeți, să vă strângeți în brațe, să vă faceți planuri de viitor.
Pentru că niciodată alți ochi nu te vor putea privi în felul în care el/ ea o face, pentru că niciodată alte brațe nu te vor aștepta atât de mult să le cuprinzi, pentru că nicicând un om nu poate fi mai bun decât cel de lângă tine și nu te poate iubi mai mult.
Este vorba despre a-ți respecta propria alegere.
 Așa că...ai grijă ce alegi! Nu-ți bate joc de oameni!  
Fii loial, sau rămâi singur!

Comentarii

Postări populare